Denne webshop anvender cookies for at optimere hjemmesiden og gør det muligt at handle på siden. Læs mere her.
Legetæppe Guide | Tips og råd til baby legetæppe

Legetæppe Guide | Tips og råd til baby legetæppe

  admin

 (0)

Legetæppe: Derfor skal I have et til jeres barn 

Når jeres barn begynder at nærme sig 3 måneders alderen, er et legetæppe et fantastisk stykke legetøj at introducere til jeres barn. Ikke nok med at det udvikler jeres barn, så stimulerer det også sanserne. Med et legetæppe kan I altså lade jeres barn underholde sig selv, ligesom I kan deltage fra sidelinjen. Dette er blot et udpluk af fordele ved et legetæppe til jeres barn, som I kan læse mere om i indlægget her. 

Som nybagte forældre vil man gerne gøre alt det bedste for sit barn samt sikre, at det har det godt og udvikler sig, som det skal. Det er, som det skal være. En af måderne hvorpå I kan sikre jer, at I understøtter udviklingen af jeres barn på, er ved at investere i et farverigt legetæppe. 

Hvilke fordele er der ved et legetæppe? 

1. Babyen får trænet ryggen og nakken 

Med et farverigt og mønsterrigt legetæppe får babyen en del at udforske med både øjne og hænder. Kraftige farver er noget, babyer reagerer på og giver dem lyst til at udforske. 

Det bliver med andre ord spændende for jeres guldklump at ligge på maven, hvilket er en god mulighed for at få trænet ryggen og nakken. På sigt bliver jeres baby i stand til at møve sig frem eller at kravle. 

2. Babyen får trænet koordinationssans og griberefleks 

Hvis I beslutter jer for at købe et legetæppe, kommer mange af dem også med en bøjle hen over tæppet. Denne type legetæpper anbefaler vi, at I vælger, da I på disse kan hæfte forskelligt legetøj og rangler på, som I kan bruge som redskaber til at træne jeres barns koordinationssans samt griberefleks, når jeres barn forsøger at gribe ud efter de ting, I har hæftet fast på bøjlen. 

En god ting er desuden også at påmontere en musikuro, som kan spille musik for jeres søde lille barn – det bidrager også til stimuleringen. 

3. Du kan lade dit barn lege for sig selv 

En ekstra fordel ved et legetæppe er, at I som forældre kan træde lidt til side og slappe af, mens jeres guldklump ligger og leger på tæppet. Tæppet er netop en god måde at lade barnet prøve at lege på egen hånd samt at afprøve sin selvstændighed. Det giver også jer tid til hinanden, mens I er i nærheden af jeres barn. 

4. Det er godt at have med på besøg 

En sidste og rigtig skøn fordel ved et legetæppe er desuden, at det er praktisk at have med, når I skal på besøg ved venner eller familie. Ikke nok med at jeres baby har noget velkendt og trygt at ligge på og lege med, så skal I heller ikke bekymre jer om, at jeres baby skal ligge og kravle rundt på et snavset gulv. 

Derudover er det nemt for jer at være på besøg, da jeres baby kan ligge og pludre og lege med sig selv, mens I får en kop kaffe eller en bid mad. 

5. Hav fokus på materialer og kvalitet 

Hvis I tænker, at et legetæppe er det rette for jer og jeres barn, er det en god ide at kigge jer om efter legetæpper hos butikker, der har styr på sikre og ikke-skadelige valg af materialer. Derudover kan det godt betale sig at give lidt ekstra for et legetæppe, da det er et, I kommer til at bruge meget og ofte. Dermed er det rart at have købt et, som I ved, kan holde til mange timers leg fra en lille baby. 

Nyeste blogindlæg → Sådan får du din baby til at sove, Alt om amningBabypudePusletaske 2020

 (0)