Denne webshop anvender cookies for at optimere hjemmesiden og gør det muligt at handle på siden. Læs mere her.

Her er, hvad du skal vide om babynests!

Den såkaldte ”babynest”, en bestemt slags seng til babyer, er kommet til Danmark i de seneste år. Den er blevet populær af flere årsager, blandt andet fordi, at en sådan rede er gode til, når du sove sammen med din baby.

Men idet, at produktet er så nyt på det danske marked, så kan det også være svært at finde alle de rigtige informationer, så du kan lave informeret beslutning. Derfor skal du bare læse videre for at lære alt det vigtige om det populære produkt!

Hvilke børn skal bruge en babynest?

Det er svært at sige, hvor meget lige netop dit barn får ud af en babynest. Til gengæld kan det siges, at de forskellige reder kommer i nogle bestemte størrelser.

Ofte er de designet til op til 6 måneder gamle børn. Det er dog muligt at finde modeller, som er større.

Grunden til, at dette er målgruppen er nok primært, at en babynest er med til at lulle børn i søvn på en måde, som minder om det at være inde i deres mors mave. På et tidspunkt er denne følelse ikke så vigtig mere, og så er reden pludselig ikke det mest værdifulde værktøj.

Hvilke designs kan du få?

Der er mange forskellige designs af den det populære produkt, som alle varierer lidt. Fælles for dem alle er de høje kanter, den bløde pude og formen, som næsten altid er rektangulær.

Derudover er der dog mange forskellige muligheder. De populære modeller har hanke på siden – babynests er nemlig ofte gode til de mobile forældre, og her hjælper hanke rigtigt meget!

Du kan også få rederne med eksempelvis stativer, hvorpå der kan sidde bamser og legetøj, så barnet kan være interesseret her.

Hvorfor så vælge en babynest?

Der er mange fordele ved denne form for seng. Med de høje kanter er den ideel for barnet at sove i, mens du sover, fordi du ikke lige kommer til at rulle ud over dem. Derudover er de høje kanter gode, fordi børn ofte vil lægge hovedet på kanten, hvilket er en god måde at få trænet nakken på.

Som sagt, så er en babynest designet således, fordi den netop skal simulere at være inde i en mors mave. Derfor kan denne rede være med til at give dit barn en tryggere søvn, som alle i huset kan nyde godt af.

Sådan får du lettere baby til at sove

Enhver forælder kender det – så snart et spædbarn skal lægges til at sove, så er der ståhej i hele gaden. Ja selv når barnet vågner midt om natten kan det gøre, at man endnu en gang må misse nattesøvnen.

Så hvordan kan du lige sørge for, at dit barn lettere kommer til at sove? Der er mange gamle råd og tricks fra husmødre, som kender udfordringen alt for godt. Her kommer 3 af dem!

Gør det hyggeligt at være i sengen

Det, som man ofte gerne vil, er at sørge for, at barnet associerer søvn som noget fedt! Babyen skal på en eller anden måde have lyst til at komme i seng.

Dette kan du gøre ved at lave sengen til at hyggeligt område. Sovedyr er et godt eksempel – det er noget, som baby kan holde ved og lægge mærke til, uden at det trækker opmærksomheden for barnet.

Populært er det også at bruge noget som en babynest. Med denne lille rede kan du omkranse barnet, når det ligger. En babynest er perfekt til at skabe trygge rammer, som dem fra mors mave, uden at give for mange indtryk og distrahere.

Sørg for, at det ikke er sjovt at vågne

Som det modsatte af tidligere afsnit, så skal du også sørge for, at hvis babyen vågner, så er det ikke så sjovt for barnet.

Dette betyder, kort sagt, at du skal begrænse stimuli. Hvis dit barn vågner, så skal du altså ikke tænde for alle lysene og lamperne, for det tager barnets opmærksomhed.

Skal du skifte barnet, så vær da hurtig og præcis. Skal barnet have noget at spise, så find ikke alt legetøjet frem. Så er der meget bedre chancer for, at dit barn ikke associerer vågenhed med skæg og ballade!

Find rutinen, som dit barn kan lide

Der er en grund til, at godnatsange er så udbredte over hele verdenen. Det er fordi, at småbørn godt kan lide faste vaner.

Når det kommer til at få barnet til at sove, så skal du altså finde en rutine, som I kan holde fast i. Hvad end det er at synge eller læse en god historie, så er du med til at promovere, at disse ting faktisk skal associeres med søvn.

Når de associeres med søvn, så er det meget lettere at falde i søvn. Du kender det sikkert fra hverdagen, så der er næsten garanti for, at det virker!

Derfor skal du have en babynest til din baby

Venter du familieforøgelse? Det er altid hyggeligt at få et lille spædbarn til familien. Babyer får altid folk til at smile og er hyggelige at have omkring sig. Som nybagte forældre er der nogle babyting som man slet ikke kan undvære. Det er meget forskelligt hvilke ting folk køber, men babyseng, pusleplads og barnevogn er nogle af de genstande, som man er nødsaget til at have.

Der er rigtig mange familier som er begyndt at købe en babynest inden barnet kommer til verden, da produktet har fået utrolig gode anmeldelser fra andre nybagte forældre. Ifølge undersøgelser har flere anskaffet sig en efterfølgende, fordi de ikke vidste for gavnlig den egentlig var.

Dit barn kan ikke undvære en babynest

En babynest er en form for rede, som man trygt kan lægge sit barn i. Den er rigtig gavnlig i situationer, hvor man er nødsaget til at lægge barnet fra sig et øjeblik. Ifølge statistikker har babynesten en rigtig god effekt på spædbørn, da de ofte bedre falder i søvn i den. Den er blød og svøber sig ind til barnet således, at de føler sig trygge og dermed ikke har nogen hindring for ikke at falde i søvn. Babynesten er sikker fordi barnet ikke kan trille ud af den. Der er høje bløde kanter som sikrer sig, at barnet ligger trygt i den. 

De fleste babynest har flere egenskaber udover at være det perfekte sovested for barnet. På mange modeller kan man folde den ud og dermed lave den om til et puslested. Det er genialt hvis man er på farten og skal have skiftet barnet. Som nybagt mor kan man hurtigt få ondt i armene af at bære på den lille hele tiden. Derfor er det godt at have babynesten ved din side hele tiden, da du kan lægge barnet i den når du lige har et lille ærinde at ordne. Når babyer finder et sted trygt, så har de som regel ikke noget imod at skulle ligge i den og opleve den store verden. Det er godt for dem at få en masse gode sanseindtryk, hvilket de netop kan når de ligger og pludrer i deres lille rede. 

Læs mere om babynest her 

Find den rette model

Der findes mange modeller på markedet, så det kan blive en udfordring at finde ud af hvilken en dit barn netop skal have. Alle babynester består af en bundmadras, og langt de fleste kan tages ud hvis der bliver behov for at vaske den. Samtidig er alle fremstillet i blødt materiale, så barnet ikke på nogen måde kan slå sig. Find en babynest allerede i dag, så du er klar til når den lille kommer.

Se også vores vurdering af de 8 bedste babynests i 2020

Sikkerhed og tryghed for dit barn med en babynest

Under graviditeten har dit barn været vant til en følelse af total tryghed og nærhed, og der er desværre intet i denne verden, der helt kan sammenlignes med dette. Der er dog gjort et forsøg på at rekreere denne følelse for dit barn, med de populære babynests.

Det vigtigste er, at dit barn altid er trygt og sikkert, også når det ikke er i dine arme.

Babynest er for de mindste

Hovedformålet med en babynest, eller på dansk en babyrede, er altså at skabe tryghed for det nyfødte barn. Der er en stor omvæltning for barnet at komme ud i den virkelige verden, og der er mange indtryk, der skal bearbejdes. Dette gøres gennem barnets følesanser.

En babynest skaber trygge rammer omkring barnets følesanser. Det er vigtigt for spædbørn at få meget opmærksomhed og nærkontakt med forældrene, både for at varme, men også udelukkende for tæthedens skyld. Derfor må man på bedste vis prøve at opfylde behovet for nærhed og tryghed, når man lægger det fra sig. Det er her, at en babynest er utrolig praktisk, da den både giver tryghed og varme. Den er hovedsageligt for nyfødte børn, og kan anvendes indtil barnet er omkring 4-6 måneder gammelt. Der findes dog producenter, der sælger babynests til de lidt ældre børn i formatet junior.

Flere fordele ved at investere i en babynest

Babynest er et forholdsvist nyt produkt i Danmark, men flere og flere familier begynder at se fordelen ved produktet. En af grundene er som nævnt den tryghed, der skabes for spædbarnet. Ofte er en babynest udstyret med snore omkring pudekanterne, hvilket gør at man kan tilpasse den, så den passer til barnets størrelse. Den omfavner derfor mere, end en almindelig lift til barnevogn, og skaber derfor sikrere, og ikke mindst roligere, omgivelser.

Udover at være tryg, bliver barnets nakke desuden trænet. Man kan gøre dette ved at lægge barnets arme på kanten. Mange børn er nysgerrige, og de vil derfor forsøge at kigge op over kanten, hvilket træner nakken.

En babynest kan desuden fungere som en mobil seng, der er nem at have med på farten. Den kan ikke erstatte en rigtig seng, men kan bruges som et supplement. Når barnet f.eks. skal lære at sove i tremmeseng, kan man starte med at placere barnet i en babynest nede i sengen. Det vil være vante omgivelser for barnet, og lidt efter lidt vænnes det til tremmesengen.

Se vores top kategorier: Babynest test - Babynest tilbud - 5 gode babynest tilbud